Biokrb: ako ho správne používať? Je to bezpečné?

Lacné, mobilné, so skutočnými plameňmi. Biokrby sú v súčasnosti jedným z najväčších hitov interiérového dizajnu. Ako so všetkými zariadeniami, ktoré vyžarujú oheň, aj s kozubmi na bioetanol treba zaobchádzať opatrne. Tu je 5 praktických rád pre všetkých, ktorí ich chcú využívať naplno bezpečne a užiť si vidinu živého.

 

PRIDANIE BIOPALIVA

Zdá sa to zrejmé, a predsa... - Biopalivo je vysoko horľavá látka. Preto v žiadnom prípade nepridávajte biopalivo do horúceho, alebo horiaceho biokrbu. Pri pokuse o pridanie paliva do horiaceho biokrbu môže dôjsť k popáleniu. Takže pamätajte – biopalivo nalievajte len do vyhasnutého a vychladeného zariadenia. Naliatie paliva ihneď po uhasení, t.j. do ešte horúcej nádoby, spôsobí uvoľnenie horľavých pár s nízkou zápalnou teplotou, čo môže mať za následok výbuch.

 

SKONTROLUJTE, ČO NALEJETE

– Biopalivo by malo byť certifikované Národným hygienickým ústavom – to zaručí primeranú intenzitu horenia a zabezpečí, že sa do našich dýchacích ciest nedostanú žiadne škodlivé látky vznikajúce pri spaľovaní. Jediným palivom, ktoré možno použiť v biokrboch, je špeciálne biopalivo

 

BEZPEČNÉ USPORIADANIE

Kožušinové vankúše, dlhosrsté koberčeky a sušené kvety ktoré zdobia váš domov, sa musia udržiavať v bezpečnej vzdialenosti od biokrbu. Odporúčaná vzdialenosť od horľavých materiálov je minimálne 150 cm.

 

DÁVAJTE POZOR NA DETI 

Nič vám nebráni používať biokrb v dome s deťmi. Najmenšie deti však radšej nenechávajte samé v miestnostiach, kde je ohnisko, pretože detská fantázia nepozná hraníc.

 

NEZABUDNI!

Pred odchodom z domu alebo pred spaním nezabudnite vypnúť biokrb. Nezabudnite, že zariadenie vám bude slúžiť dlhšie, ak ho budete pravidelne čistiť, najlepšie jemnými čistiacimi prostriedkami.



Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.