Recenzia pece na pizzu Alfa Moderno 1

Cena a dostupnosť:

Alfa MODERNO 1 je jedna z najmenších z pecí na pizzu od spoločnosti. Predáva sa v dvoch konfiguráciách: Verzia na drevo stojí 1 190 € a model poháňaný plynom, stojí 1 790 €.

K pizza peci sa da tiež prikúpiť podstavec, ktorý zdvíha rúru a poskytuje pohodlný úložný priestor pre nádrž na propán. 

 

 

Design:

Niet pochýb o tom, že ide o skvelo vyzerajúcu pec na pizzu. Jeho klenutý exteriér má kamienkovú medenú, červenú alebo sivú povrchovú úpravu, ktorú dopĺňa ventilačný otvor z nehrdzavejúcej ocele a dvierka. Teplomer je umiestnený vpravo od otvoru, zatiaľ čo ovládací gombík (pre plynovú verziu) je vľavo.

Otvor pece je široký 40 centimetrov vďaka čomu nie je problém použiť lopatku na otáčanie, ľahko sa ňou dostanete dnu a premiestnite pizzu v komore.

 

 Výbava:

Alfa Moderno 1 sa dodáva takmer kompletne zmontovaná, ale ak si kúpite plynový model, vyžaduje si

trochu viac úsilia. Najprv musíte pripojiť dymovod, vložiť batériu do štartéra a nasadiť gombík horáka.

Potom musíte naskrutkovať regulátor plynu a hadicu, aby ste ho pripojili k vašej propánovej nádrži; tento krok vyžaduje tesniacu pásku plynového potrubia, ktorá je súčasťou dodávky.

Voliteľný podstavec sa tiež pomerne ľahko montuje (a potrebné nástroje sú súčasťou balenia) a na spodnej strane má štyri masívne kolieska, takže môžete rúru otáčať, kde chcete. Vzhľadom na hmotnosť budete potrebovať niekoho, kto vám pomôže umiestniť rúru na vrch.

Pod kovovým krytom má Moderno 1 dve vrstvy izolácie z keramických vlákien, ktoré nielenže pomáhajú rúre udržať teplo, ale tiež pomáhajú udržiavať jej vonkajšok pred prehriatím vďaka čomu sa nepopálite, ak sa jej náhodou dotknete.

 

 
 

Výkon:

Rúra na 1 pizze sa rýchlo zohreje a je okamžite pripravená, čo vám umožní pripraviť pizzu za pár minút.

Ovládanie plynu je hračkou a vďaka širokému otvoru je veľmi jednoduché pozrieť sa dovnútra a nastaviť plamene tak ako potrebujeme.

Tento druh ovládania uľahčuje prispôsobenie rúry rôznym štýlom pizze.

 

Plusy:
+Skvelý dizajn
+ Robí skvelé pizze
+ Veľká plocha na varenie

Mínusy: -Ovládací gombík sa môže zahriať -Nie je veľmi prenosný

  

Rýchle odkazy:

alfa forni, pizza pece, príslušenstvo pre pizza pece, podstavce.



Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.