Krbové vložky Kratki MB.

Poľský výrobca Kratki uviedol na trh ďalšiu novinku. Z nášho pohľadu však ide o doteraz najzaujímavejší rád krbových vložiek, ktorý dostal označenie MB.

Štandardnou výbavou krbových vložiek MB je sklo odolné voči teplotám až 800°C. Čierny okraj dodáva krbu moderný a elegantný vzhľad a opticky zväčšuje pohľad na oheň. Vložky MB sú bezroštové. To znamená, že drevo zhorí na jemný popol a využitie paliva je tak maximálne. Vzduch na spaľovanie je privádzaný trojako. Primárny vzduch je privádzaný po celej šírke spaľovacej komory. Sekundárny cez otvory na zadnej stene, má za úlohu dopaľovanie spalín a znížiť tak emisie a zvýšiť účinnosť krbovej vložky, ktorá sa vyšplhala až na 83%. Terciálny vzduch je distribuovaný na sklo po celej jeho šírke, čím zabezpečuje jeho "oplach", zamedzuje ukladaniu sadzí a sklo by tak malo ostať čisté po dlhú dobu. Spaľovacia komora je obložená akumulačným materiálom Acumotte, zvyšuje teplotu v komore a zlepšuje tak spaľovacie parametre. Krbové vložky MB sú podľa výrobcu vďaka svojej vzduchotesnosti vhodné do domov s rekuperáciou.

Rekuperácia vzduchu je spôsob vetrania budov so spätným získavaním tepla. V obvodovej stene obytných miestností sú zabudované nastaviteľné otvory pre prívod vzduchu. Z kuchyne, kúpeľne a WC je vzduch odvádzaný ventilátorom. Odpadový vzduch prúdi z týchto miestností s vyššou teplotou do vetracieho zariadenia, kde mu výmenník tepla odoberie časť tepelnej energie a odovzdá ju čerstvému vzduchu, ktorý je do výmenníka privádzaný z vonku. Tento systém je síce náročný, ale ušetrí veľké množstvo energie. Má účinnosť až 60-80%. Preto sa často používa pri nízkoenergetických domov. Zdroj: Wikipédia.

Dostupné prevedenia:

 

Presklenie: 

- rovné s bočným otváraním dvierok,

- rovné s výsuvným otváraním dvierok,

- ľavé rohové presklenie s bočným otváraním dvierok,

- ľavé rohové presklenie s výsuvným otváraním dvierok,

- pravé rohové presklenie s bočným otváraním dvierok,

- pravé rohové presklenie s výsuvným otváraním dvierok.

 

Ak máte akékoľvek otázky ohľadom týchto produktov alebo sa chcete opýtať na dostupnosť, neváhajte nás kontaktovať.



Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.