Ecodesign 2022 ready

Všetky krbové kachle a krbové vložky na drevo sú od 1. januára 2022 povinné spĺňať európske nariadenia o ekologickom dizajne reprezentované pečaťou Ecodesign.

 

5 výhod ecodesignu:

 

Úspory pre vašu domácnosť
Vďaka vyššiemu výkonu potrebujú dvojité spaľovacie komory na výrobu rovnakého tepla menej dreva, takže každá dávka paliva vydrží dlhšie.

 

Čistejšie ovzdušie
Hlavným cieľom nariadení o ekodizajne je vo všeobecnosti znížiť emisie tuhých častíc, najmä tých, ktoré najviac znečisťujú, ako je oxid uhoľnatý (CO), s cieľom bojovať proti skleníkovému efektu, ktorý je škodlivý pre životné prostredie aj zdravie ľudí.

 

Menej popola
Dvojité spaľovanie spaľuje väčší počet častíc, čím sa výrazne znižuje množstvo popola vznikajúceho pri každom pálení v krbe alebo kachliach na drevo.

 

Menej času a úsilia pri čistení skla
Keď máme kachle alebo krbovú vložku na drevo so sklokeramickými dvierkami a sklom, jednou z najnáročnejších vecí je, že sklo veľmi sčernie a ťažko ho čistíme. Vylepšením konštrukcie spaľovania zabraňuje teplovzdušná clona priľnúť častice na sklo, čím je oveľa menej znečistené, a preto sa ľahšie čistí.

 

Videnie ohňa
S čistejším sklom si viac užijete pohľad na plamene. Nie je krajší pocit, ako byť doma, chránený pred chladom a užívať si hrejivý pohľad na plamene

 

 



Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.