TIP NA ČISTENIE GRILU BRABURA

Čistenie varnej dosky je potrebné vykonať, keď je varná doska horúca a vypnutá, stačí naliať trochu vody a para sa postará o zvyšok a odstráni akékoľvek zvyšky zo smaltu, ktoré boli prilepené. Pomocou špachtle stačí odstrániť vodu do odtokového otvoru a potom dosku utrieť papierovým obrúskom, aby ste vysušili zvyšky vody, ktoré môžu zostať.

Akonáhle je varná doska studená, stačí s trochou kuchynského saponátu a nerezovou drôtenkou odstrániť zvyšok nečistôt a varná doska sa leskne ako nová.

Jedna rada, ak chceme variť mäso po tom, čo sme si pripravili niečo s morskými plodmi alebo rybami, môžeme použiť alkoholový ocot, ktorý odstráni všetky pachy a chute.


ČO PRIPRAVOVAŤ NA GRILE BRABURA? 

Môžeme si uvariť akékoľvek jedlo, ktoré si dokážeme predstaviť, od rýb, mäkkýšov, mäsa, diviny, zeleniny, vajec, palaciniek, tacos, ovocia... na raňajky, obed alebo večeru, aj brunch, možnosti sú nekonečné. Mäso alebo rybu a ich prílohu môžeme piecť súčasne.

Grilovanie je naozaj jednoduché, stačí vám poriadny kus mäsa a sezónnej zeleniny, aby ste získali veľkolepý pokrm, pretože grilovaním zostanú prirodzene zachované všetky chute, šťavy a vône jedla.

Ak chcete, môžete pripraviť aj prepracovanejšie recepty, ktorými prekvapíte svojich blízkych, s panvicou Brabura a jej režimom varenia to zvládnete.


PRÍSLUŠENSTVO PRE GRIL 

Je veľmi užitočné mať ku grilu nejaké príslušenstvo na varenie, grilovanie.

Špachtle, kliešte, vidličky na mäso, kefa a myslite aj na špachtľu, ktorou zoškrabete zvyšky pri čistení mriežky.

Odporúčame aj dosku na krájanie a dobrý nôž, veľa receptov bude vyžadovať pred podávaním krájanie.

Skvelým doplnkom je aj pokrievka na gril, ktorá sedí priamo na na varnej doske a tak možete  pokračovať vo varení bez priameho kontaktu a možeme udržať pokrm v teple.


TIPY NA POUŽÍVANIE VARNEJ PLATNE 

Najlepšie použiť trochu olivového oleja, môžeme ho rozotrieť papierovým obrúskom alebo jednoducho špachtľou.

Platňa musí byť veľmi horúci, preto ju zapneme 10 minút pred vložením jedla. Vysokou teplotou platne docielime uchovanie všetkých štiav a pokrm tak ostane štavnatý.

Odporúčame aby jedlo pred použitím malo izbovú teplotu, preto odporúčame aspoň hodinu vopred vybrať z chladničky všetko, čo ideme pripravoať na grile. Jedlo tiež musí byť suché, aby sa nelepilo, takže všetky ryby či zelenina, ktoré sme práve umyli, budú musieť byť dobre vysušené.

Pri mäse odporúčame soľ dávať až na konci pečenia, aby ste predišli strate šťavy, pri zelenine však môžeme soľ dať aj na začiatku. Odporúčame mäsá nekrájať hneď po grilovaní ale zabaliť ich na niekoľko minút do alobalu, aby sa uvoľnil tlak varenia a šťava sa rozdelila po celom vlákne mäsa. Teplo tak preniká rovnomerne z vonkajšej strany do vnútra mäsa.